Actualitate

Târgu-Jiul, pericol pentru contribuabilii neobișnuiți cu războaiele de tranșee

În „amarul târg” de pe Jiu, cum ar spune un celebru critic literar, în mandatul unui celebru liberal – Marcel Romanescu pe numele său – cetățenii orașului reușesc să pățească lucruri neplăcute, dureroase chiar, pentru că oamenii primăriei permit să existe pe terenul public diverse obiecte periculoase pentru sănătatea celor care trec prin acele locuri. Astfel, o stimată doamnă plătitoare de taxe și impozite la primăria coordonată de antepomenitul domn Marcel Romanescu a reușit să se împiedice de un blocator de parcare, lucru care i-a adus și continuă să îi aducă multe suferințe pentru o perioadă destul de lungă, până v reuși să se vindece complet.
Dar, iată cum au stat lucrurile, chiar în relatarea victimei:
Mi-am fracturat mâna în două locuri, mergând pe un trotuar public în Tg.-Jiu. M-am împiedicat de blocatorul de parcare în formă de T, așezat în poziție orizontală, pe traiectoria dreaptă a trotuarului. Și care, evident, a fost amplasat ilegal. Eu mi-am «luat-o» rău de tot, dureros, și vă mărturisesc asta, aici, din simț civic. Primăria Tg.-Jiu a anunțat cetățenii din oraș care au instalat dispozitive antiparcare că acestea trebuie demontate și înlăturate până cel mai târziu la sfârșitul anului 2021. Cum a fost amenajată parcarea de reședință nr. 317, aproape de centrul orașului, rămâne să observați, fiecare, din fotografiile pe care postez aici. Mă întreb: cine este responsabilul din Primărie care nu și-a făcut treaba, ce măsuri a luat, concret, și, cel mai grav lucru, dacă Primăria Tg.-Jiu are cunoștință la ce pericole expune cetățenii orașului.
Neșansa mea a fost ca, în acea zi, de 4 februarie, la acea oră, nu era nicio mașină în parcare iar eu am ținut drumul drept pe trotuar cu privirea ușor dreapta la vopseaua care delimita locurile de parcare până în zidul blocului, nu am observat dispozitivul.
Acum, săptămânal voi face radiografii, 6 săptămâni. pentru că există riscul ca să se miște în ghips cotul, să se deplaseze ușor și apoi iar rupt mana, și încă 6 săptămâni în ghips…
Nu pot sa nu spun și că, în toată lumea adunată, o doamnă era extrem de agresivă cu mine. Citez din memorie: «Haideți, haideți, să vă ridicăm repede, nu trebuie să stați jos» și am văzut-o apoi că a intrat în blocul care are în față parcarea.
Mi-am rănit și piciorul, îmi era rău și nu înțelegeam, năucită, de ce să mă ridic repede și nici de ce nu putem să-mi revin jos și că era musai «Hai repede, repede» – probabil o fi locul ei de parcare.
Noroc ca nu am lăsat pe nimeni să mă atingă, de-abia m-am ținut la toți, până mi-am luat trupul în controlul minții și apoi fiul meu, cu o doamnă bătrână, m-au ridicat fără să-mi tragă brațul, care mă durea îngrozitor, și mi-au scos piciorul, încet, de sub mine.

Având în vedere că acele blocatoare trebuiau demontate din tot orașul încă în cursul anului 2021, așteptăm un răspuns de la primarul Romanescu cu privire la măsurile luate cu cei care nu au dus la îndeplinire demontarea acestor capcane umane, cât și ce măsuri va lua ca în foarte scurt timp să nu mai existe un asemenea blocator în tot orașul. Sperăm că boss-ului de la Primărie îi pasă de viețile și de integritatea cetățenilor.
De dragul cititorilor noștri încheiem aici dureroasa relatare a nefericitei victime a activităților pline de profesionalism a oamenilor primăriei Tg.-Jiu, conduse de către liberalul Marcel Romanescu, asigurând-o pe doamna în suferință de întreaga noastră simpatie și de părerile de rău pentru situația în care a ajuns stimata plătitoare de taxe și impozite.
Nu știm cu cine va vota doamna la următoarele alegeri pentru primar, dar începem să avem o idee cu cine NU va vota…