ActualitateSocial

Tânărul din Olt reținut de procurorii DIICOT Craiova pentru trafic de droguri de mare risc a fost arestat preventiv

Tânărul de 26 de ani din Olt reținut, în urmă cu două zile, în Dolj, de procurorii DIICOT Craiova pentru trafic și deținere de droguri de mare risc a fost arestat preventiv, după ce, în urmă cu două zile, el a fost prins în flagrant delict în timp ce încerca să vândă cocaină.

Tânărul este din comuna Urzica și se numește Doru Iulian Leța. Decizia arestului preventiv a fost luată ieri de Tribunalul Dolj, judecătorul de drepturi și libertăți respingând cererea formulată de inculpat care dorea să i se aplice arestarea preventivă la domiciliu.

„În temeiul art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) C.p.p., art. 223 alin. 2 C.p.p. şi art. 226 C.p.p. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Leţa Doru Iulian pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.03.2024 şi până la data de 25.04.2024, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpatul Leţa Doru Iulian, prin apărător ales, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu”, se arată în încheierea instanței de judecată.

Decizia nu este definitivă, ea fiind deja contestată de inculpat.

Un alt inculpat care se sustrage cercetării este căutat de oamenii legii, după ce instanța a dispus arestarea lui preventivă în lipsă.

Tânărul din Olt a fost prins, marți, în fragrant delict de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova care, împreună procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au desfășurat o acțiune pe linia traficului de droguri de mare risc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Dolj, Cristian Grigorescu, tânărul a fost prins în timp ce ar fi pus în vânzare 23 de grame de cocaină, pentru suma 9.500 de lei.

De asemenea, din cercetările efectuate a rezultat că acesta, împreună cu o altă persoană ( care se sustrage urmăririi penale) ar fi deținut și comercializat diferite cantități de cocaină, cu sume cuprinse între 200 și 2.500 de lei.

„Au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Dolj, unde au fost descoperite 150 de grame de cocaină, un cântar de mare precizie, diverse obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă”, a mai spus Cristian Grigorescu.

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată și deținere de droguri de mare risc, fără drept, pentru consum propriu.