Actualitate

Tânăr care a contractat o infecţie cu stafilococ auriu în spital, condamnat la moarte de sistemul medical

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, tatăl unui copil de patru ani, este internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.
Cristian Buluz suferă de cancer la plămâni, dar starea sa de sănătate s-a agravat după ce a contactat în spital în urmă cu aproximativ trei luni o infecţie cu stafilococ auriu.
Familia şi medicii încearcă tranferul pacientului la o altă clinică din Bucureşti, dar nimeni nu l-a primit pe Cristian, care trăieşte în prezent doar cu ajutorul aparatelor. Diperată, familia a parcurs sute de kilometri şi a luat spitalele la rând, încercând să obţină acceptul în vederea transferării lui Cristian, dar fără vreun rezultat. „Ne agăţăm de ultima speranţă, ca să ştim că am încercat totul. Nu ştiu de ce durează aşa de mult transferul. Trebuie tratată mai întâi infecţia şi pe urmă de cancer. Anul trecut când s-a depistat tumora, ni s-a spus că are 90% şanse de recuperare. Nu ştiu de ce nu se acceptă transferul, dar noi îi rugăm să ne salveze copilul”, a spus tatăl lui Cristian.

Pacientului i se administrează antibiotice

Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a menţionat medicii au sunat la mai multe spitale, pentru transferul pacientului: „Medicii au făcut tot ce s-a depins de ei. Au fost sunaţi cei de la «Victor Babeş» şi «Marius Nasta», dar nu s-a primit acceptul în vederea realizării transferului. O să se insiste în continuare. Pacientul este internat la Terapie Intensivă şi i se administrează antibiotice şi se face tot ce este nevoie”.

Sursa: http://ziare.eclub.ro