Actualitate

Tăiatul unui cireș poate însemna nemaiîntâlnite peripeții!

Să tai un cireş în România poate fi o chestiune destul de complicată. Ne-o confirmă un bărbat din Mehedinţi, care încearcă de aproape un an să taie un astfel de pom dintr-o cultură de viţă de vie din apropierea casei sale.
Medicul veterinar Petre Semenescu, actualmente pensionar, a solicitat în luna noiembrie 2017 Ocolului Silvic Tarniţa, aşa cum cere legea, o autorizaţie de exploatare a unui număr de cinci arbori, mai exact un cireş păsăresc şi patru salcâmi, de pe proprietatea sa din comuna Şovarna. Doi pădurari însoţiţi de un inginer de la Ocolul Silvic Tarniţa au venit la faţa locului, numai că, în loc să fie marcat cireşului medicului Semenescu, aceştia au marcat cireşul unui vecin. Câteva zile mai târziu, acesta avea să afle de la vecinul său despre greşeala făcută şi imediat a adus la cunoştinţa celor responsabili despre cele petrecute. Chiar dacă la început Petre Semenescu a primit asigurări că situaţia va fi îndreptată în scurt timp, lucrurile nu au stat însă deloc aşa. Omul s-a trezit că reprezentanţii Ocolului Silvic Tarniţa se prevalează de faptul că acesta a semnat procesul verbal din data de 6 noiembrie 2017, unde la un moment dat se specifică faptul că el ar fi condus personalul silvic delegat la faţa locului şi că a participat la inventierea şi marcarea arborilor. Medicul susţine că a semnat într-adevăr acest proces-verbal, dar că nu i-a însoţit la terenul respectiv din motive de sănătate, fiind operat la picior. Aşa se face că de atunci nici în ruptului capului, repezentanţii Ocolului Silvic Tarniţa nu au mai vrut să dea curs solicitării sale de rectificare a greşelii făcute.
Contactat telefonic, şeful Ocolului Silvic Tarniţa, Doru Cornel Roşianu, a declarat că nu s-a dat curs cererii medicului Semenescu întrucât sunt foarte multe solicitări din partea cetăţenilor din zonă, iar personalul este redus. În plus, acesta a ţinut să precizeze că situaţia ar fi fost evitată dacă medicul ar fi indicat corect cireşul atunci când angajaţii ocolului au venit la faţa locului.

Sursa: http://ziare.eclub.ro