Actualitate

STADIONUL ANGELESCU DIN SEVERIN VA INTRA ÎNTR-UN AMPLU PROIECT DE REABILITARE

rin Compania Națională de Investiții, Severinul va beneficia de o reabilitare majoră a acestui simbol al sportului local, proiect evaluat la peste 8 milioane de euro.
Luni, 13 noiembrie, într-o ședință de îndată, au fost actualizați indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect.
„Un proiect important este cel legat de aprobarea parametrilor tehnico-economici, pentru Stadionul Angelescu. Acest obiectiv intră în linie dreaptă în perioada următoarea pentru licitație, va fi construit de la zero, cu tribună oficială cu pistă de atletism de nivel național, cu clădiri oficiale, totul va fi făcut la parametri înalți, vorbim de o investiție de 8 milioane de euro,” a transmis Marius Screciu, primarul Municipiului Drobeta-Turnu Severin
Construit în 1922, prin decretul fostului Ministru al Învățământului, dr. Constantin Angelescu, sub denumirea de Stadium Traian, arena, pe care comuniștii au redenumit-o „1 Mai”, a găzduit în anii ’70-’80 mai multe meciuri din cadrul fazelor superioare ale Cupei României.
În aceeași ședință, au fost aprobate documentațiile pentru depunerea a cinci proiecte cu finanțare europeană, susținând astfel 60 de planuri de afaceri în mediul rural și urban. Aceste planuri de afaceri, cu o valoare cuprinsă între 60 și 100 de mii de euro, reprezintă o oportunitate de dezvoltare economică și consolidare a antreprenoriatului local.
„Primăria a intrat într-un parteneriat cu mai multe instituții și firme din Mehedinți dar și din țară pentru a depune proiecte pentru întreprinderi sociale. Antreprenori din Mehedinți dar și din Regiunea Sud-Vest Oltenia, atât din mediul rural și urban, pot să depună proiecte pentru care vor primi finanțare. Noi am mai avut genul acesta de proiecte, au avut un succes deosebit, am avut proiecte și din Hunedoara și Gorj, ele au primit finanțare și lucrurile au funcționat foarte bine,” a mai declarat Marius Screciu.