Actualitate

Spitalul Vechi va fi modernizat cu fonduri de la CNI

De azi este oficial: Spitalul Vechi va fi modernizat cu fonduri de la CNI, Consiliul Județean Vâlcea accesând una dintre cele mai mari finanțări pentru zona de sănătate. Dosarul cu documentația pentru finanţarea proiectului „Reabilitarea, modernizarea și dotarea secțiilor din clădirea – corp principal C5 a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, situat în str. General Magheru, nr. 54” a fost depus încă din anul 2018 la Compania Națională de Investiții și iată că după circa 4 ani s-a reușit obținerea fondurilor necesare.
Pavilionului Central al Spitalului Vechi este una dintre cele mai vechi clădiri din Râmnicu Vâlcea, fiind un monument istoric reprezentantiv pentru arhitectura oraşului. Clădirea aparţine sfârșitului de secol XIX, lucrările de construcție începând în anul 1890 și finalizându-se în anul 1895. Încă de la început, destinaţia pavilionului a fost aceea de a servi ca spital al oraşului, pentru că la acea vreme nu exista nicio unitate spitalicească în Râmnic. La clădirea existentă, în anul 1905, s-a adăugat pavilionul de boli contagioase, iar în anul 1935 s-au mai construit alte corpuri de clădiri.
După 4 ani de muncă, documentații si alte demersuri, astăzi, în ședința de guvern a fost adoptată o hotărâre care stabilește cadrul legal pentru ca, în următoarea perioadă, lucrările de la spitalul vechi să intre în procedură de proiectare și execuție pentru modernizare și reabilitare!
Spitalul Vechi este un proiect pe care l-am început în urmă cu 4 ani și, iată că, după o muncă susținută alături de colegii mei, după ce la propunerea mea, consilierii Județeni din mandatul 2016-2020 dar și din acest mandat, au votat unanim această propunere, astăzi pot spune că am intrat în linie dreaptă pentru modernizare și dotare.
Compania Națională de Investiții va organiza licitația în urma căreia peste 97 mil lei noi (970 miliarde vechi) vor fi investiți în clădiri dar si în aparatură.
Lucrările vor începe cu secția oftalmologie, psihiatrie 2, BFT și psihiatrie infantilă.
Prin acest proiect, inclusiv parcul și curtea unității publice sanitare o să beneficieze de ample lucrări de modernizare
” – spune președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.