Actualitate

La Spitalul de Urgenţă din Craiova ies gândacii de sub uşile sălilor de operaţie

Un pacient a făcut mai multe filmuleţe în faţa blocului operator Urologie, Chirugie II, Ginecologie şi le-a postat pe internet. Se întâmplă la scurt timp după ce mai multe mămici au filmat cum sunt trataţi copiii lor printre gândaci în secţia de Pediatrie. Conducerea Spitalului a declarat că va solicita de urgenţă o nouă dezinsecţie.
Din filmuleţele postate pe internet se vede cum mai mai multe insecte se plimbă pe lângă uşa sălii de operaţie ce aparţine secţiei de Urologie. „Sunt peste tot gândaci, goange. La toate etajele, în saloane, pe holuri. Este revoltător că nu se reuşeşte stârpirea lor”, se plâng zilnic pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.
Situaţia a ajuns să nu-i mai mire nici pe reprezentanii celei mai mari unităţi sanitare din Oltenia. „Având în vedere imaginile şi luând in calcul că ele sunt reale, în cel mai scurt timp se va face o nouă dezinsecţie si dezinfecţie, în spital”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al spitalului. La rândul său, Direcţia de Sănătate Publică Dolj s-a autosesizat. A făcut-o şi în urmă cu 3 săptămâni, atunci când mămicile internate au avertizat că la secţia de Pediatrie nu mai dorm de teamă că insectele se urcă noaptea pe copiii lor. În urma controlului făcut atunci, însă, reprezentanţii DSP Dolj au declarat că nu au găsit picior de insectă. „Ne-am autosesizat şi acum. Am dispus un control şi la Urologie”, a declarat Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Sursa: http://ziare.eclub.ro