Actualitate

Spitalul din Slatina oferă pacienților un nou serviciu medical: Chirurgie vasculară

Premieră în sănătatea din Olt: Spitalul Județean de Urgență Slatina are un nou serviciu medical, extrem de util. Este vorba de înființarea unui compartiment de chirurgie vasculară, deservit de un medic de specialitate și care are, deocamdată, cinci paturi. Motivul înființării acestui nou serviciu este faptul că din ce în ce mai mulți pacienți se adresează Spitalului Județean de Urgență Slatina cu patologii vasculare periferice. Până acum, aceștia erau îndrumați către alte unități sanitare pentru diverse proceduri de chirurgie vasculară.
„Spitalul Județean de Urgență Slatina acordă o importanță deosebită dezvoltării infrastructurii medicale de care dispune, în special înființării de servicii medicale noi și îmbunătățirii actului medical.
Anunțăm astfel că, începând de luni, 3 aprilie 2023, funcționează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina «Compartimentul de chirurgie vasculară” – serviciu medical nou, care va deservi întreg județul Olt, întrucât nicio unitate sanitară publică din județul nostru nu furnizează acest gen de servicii medicale”, declară managerul unității sanitare, Angela Nicolae.
Compartimentul funcționează cu un medic de specialitate, are cinci paturi și își desfășoară activitatea în cadrul Secției Chirurgie Generală, la etajul 2 din Pavilionul central, cu acces la cele două sectoare septic și aseptic.
„Pacienții beneficiază de îngrijiri specifice la nivelul sălilor de pansamente existente în cadrul Secției Chirurgie Generală, iar activitatea operatorie se desfășoară în Blocul operator Central, în sălile de operații atribuite Secției Chirurgie Generală”, precizează șefa spitalului.
Noul serviciu asigură acoperirea unei game largi de patologii vasculare periferice (arterială, venoasă, boală aorto-iliacă, ischemie acută și critică periferică membre inferioare și superioare, patologie traumatică arterială și venoasă, abord vascular pentru hemodializa cronică, boala venoasă cronică, precum și complicații).
Motivul principal care a stat la baza deciziei de a înființa noul compartiment constă în faptul că, în ultima perioadă, din ce în ce mai mulți pacienți se adresează Spitalului Județean de Urgență Slatina cu patologii vasculare periferice. Până acum, aceștia erau îndrumați către către alte unități sanitare pentru diverse proceduri de chirurgie vasculară.
Încă de la deschidere, s-a prezentat un pacient, care a beneficiat de tratament de specialitate și care are evoluție favorabilă.
„Alături de Consiliul Județean Olt depunem toate eforturile să creștem constant calitatea serviciilor medicale și să dezvoltăm condiții optime pentru pacienți și pentru corpul medical care își desfășoară activitatea în unitate noastră sanitară”, a mai spus Angela Nicolae.