Spectacol de zile mari susținut, miercuri seară, la Slatina, de Ansamblul folcloric „Doina Oltului”

Sub egida Consiliului Județean Olt și a Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, Ansamblul folcloric „Doina Oltului” a marcat începutul stagiunii de iarnă printr-un spectacol de zile mari susținut, miercuri seară, sub bagheta dirijorului Cristian Dumitru, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina.
În fața unui public numeros, pe scenă au evoluat atât interpreți tineri, cât și consacrați, pe care oamenii din sală i-au răsplătit cu ropote de aplauze, semn că nivelul artistic a fost unul înalt.
Printre artiștii care au bucurat publicul s-au numărat Maria Ghinea, Neta Soare, Gabriel Zăvoeanu, Cătălin Bărbulescu, Ștefania Strejescu, Victorița Cică, Florica Chircă, Daniel Roșoga, Dorina Mete, Sorina Dinu și Mădălina Drăgan.
Invitată de onoare în spectacol, Vasilica Dinu, a fost primită de public așa cum merită un artist deplin, cu o carieră, de mare ținută, de aproximativ jumătate de secol. Ea a primit, de altfel, din partea organizatorilor, pentru întreaga sa carieră folclorică, o frumoasă plachetă omagială și un superb buchet de flori.
Dansatorii ansamblului s-au aflat și ei în formă de zile mari, oferind publicului câteva suite de dansuri în care virtuozitatea mișcărilor și cea a instrumentelor s-au împletit într-un act artistic fără cusur. Merită remarcați, așadar, în linie cu dansatorii, dirijorul orchestrei, maestrul Cristian Dumitru, și coregraful Siminel Buță.
Doi instrumentiști, Alina Luiza Enache și Gabriel Dumitru, au interpretat, la vioară, piese individuale, măestria lor fiind recunoscută, de asemenea, de public.
Totul a fost o reușită la care au mai contribuit Silvia Diaconu, prezentatoarea spectacolului, și șeful secției, Cristian Ivan, cel care s-a ocupat de întreaga regie artistică.