Actualitate

Sinucidere în Penitenciarul Târgu-Jiu

Bărbatul din municipiul Motru care, în luna decembrie a anului trecut, a încercat să-şi ucidă soţia în plină stradă, lovind-o de mai multe ori cu cuţitul, şi-a pus capăt zilelor în Penitenciarul Târgu-Jiu. Constantin Şchiopan era judecat pentru tentativă de omor.
Acesta a fost găsit spânzurat.
„Miercuri, 13.03. 2019, personalul medical al Penitenciarului Târgu-Jiu a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deţinut care a săvârşit un act de suicid prin spânzurare, în camera de deţinere. Au fost aplicate manevre de resuscitare până la sosirea echipajului Serviciului de Ambulanță Tg.-Jiu care a preluat procedura, însă în ciuda eforturilor depuse, a fost constatat decesul la ora 11.40. În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea: familiei persoanei condamnate, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, se arată într-o informare de presă a Penitenciarului Târgu-Jiu.
Doina Şchiopan, de 39 de ani, plecase de la domiciliul conjugal din comuna Şovarna, judeţul Mehedinţi, împreună cu cei doi copii minor. Cei trei s-au refugiat la locuinţa părinţilor, lângă municipiul Motru, din cauza scandalurilor frecvente. În ziua în care a fost atacată de soţ, aceasta l-a dus la şcoală pe unul dintre copii şi urma să-l lase şi pe cel mai mic la grădiniţă, însă a fost urmărită şi atacată în plină stradă, sub privirile copilului, fiind înjunghiată de mai multe ori. Femeia a supravieţuit. Ea a fost operat-o timp de peste şase ore de către medicii spitalului din Târgu-Jiu. Şi soţul agresor, care a încercat să-şi pună capăt zilelor, tăindu-se în mai multe locuri. Şi el a fost dus la spitalul din Târgu-Jiu, dar rănile erau superficiale.
Femeia care a fost înjunghiată de mai multe ori chiar pe o stradă din municipiul Motru a supravieţuit. Ea a fost operat-o timp de peste şase ore de către medicii spitalului din Târgu-Jiu.

Sursa: http://ziare.eclub.ro