Actualitate

SEVERINUL, PREMIAT LA GALA SMART CITY AWARDS

„Seara trecută am primit premiul pentru unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană implementat în orașul nostru. Proiectul «Sistem informatic inovativ integrat de gestionare a relației dintre primărie și contribuabil» este unul dintre câștigătorii celei de-a șaptea ediții a galei Smart City Industry Awards.
Orașului nostru i-a fost recunoscută și apreciată performanța digitală pe care am reușit să o implementăm, asigurându-le astfel cetățenilor acces simplu și rapid la informații, documente, dar și plăți online pentru toate taxele și impozitele locale. Prin platforma Avansis, cetățenii au acum posibilitatea să depună online următoarele documente:
✅ declarații impunere auto;
✅ declarații impunere clădiri;
✅ declarații impunere teren;
✅ cerere și eliberare certificat fiscal;
✅ obținerea certificatului de urbanism;
✅ obținerea autorizație de construire;
✅ recepție decizie de impunere;
✅ eliberare documente registrul agricol.
Ne-am dorit proceduri mai simple și pentru angajații primăriei, în așa fel încât să putem soluționa mai repede și mai eficient cererile cetățenilor. Cu ajutorul platformei Avansis oamenii ne pot trimite sesizări direct din fața calculatorului ori a telefonului mobil, iar cererile lor ajung în timp real către funcționarii primăriei.
🇪🇺 Premiul pe care l-am primit ne onorează și ne obligă, totodată, să continuăm munca depusă și atragerea de fonduri europene, acestea fiind cea mai eficientă cale pentru dezvoltarea comunității noastre”, a declarat primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu.