Actualitate

Se întorc ploile şi vijeliile

Oltul este din nou sub avertizare meteorologică, de astăzi, de la ora 12:00, meteorologii prognozând un nou val de precipitaţii puternice.
Mai mult de jumătate de ţară este sub atenţionare cod galben de ploi torenţiale, vânt puternic şi descărcări electrice, de luni, 20 mai 2019, ora 12:00, şi până marţi-dimineaţă, ora 6:00.
„În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureş, nordul şi vestul Moldovei, Oltenia şi nordul şi nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp“, avertizează meteorologii. Dacă în intervalul menţionat fenomenele vor fi deosebit de intense, o altă atenţionare, valabilă până mâine-seară, 21 mai 2019, ora 22:00, anunţă de asemenea „averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp şi pe arii restrânse 35…40 l/mp“, în 27 de judeţe, printre care şi judeţul Olt, mai spun meteorologii ANM.

Sursa: http://ziare.eclub.ro