Actualitate

S-au reluat lucrările la Stadionul Municipal din Târgu-Jiu

Lucrările la Stadionul Muncipal din Târgu-Jiu s-au reluat, după ce muncitorii societăţii care a câştigat licitaţia au început activitatea. Investiţia a fost suplimentată cu suma de cinci milioane de euro de către Compania Naţională de Investiţii.
Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a spus arena va fi inaugurată în luna iunie a acestui an: „Deja sunt echipe de muncitori pe şantier. Sunt din partea firmei care a câştigat licitaţia. Este, în fapt, societatea care a executat şi prima parte a lucrărilor. Ei au timp patru luni, potrivit contractului, să execute ceea ce a mai rămas de executat la Stadionul Municipal. Până în luna iunie va fi gata“.
Stadionul a fost construit, păstrându-se gazonul de la vechea arenă, doar că instalaţia de încălzire a acestuia nu mai funcţionează. Lucrările care urmează să se execute cuprind şi refacerea instalaţiei de încălzire a gazonului, amenajarea exterioară şi execuţia canalizării pluviale.
Lucrările de construcţie a stadionului au costat peste 21 milioane de euro. Noua arenă de la Târgu-Jiu va avea aproximativ 12.000 de locuri, o parcare subterană cu 300 de locuri, spaţii comerciale şi un hotel de patru stele. Stadionul va fi clasificat la patru stele şi poate să găzduiască meriuri chiar de semifinale Europa League.

Sursa: http://ziare.eclub.ro