Actualitate

Român înşelat de cinci femei, care au simulat o pană de maşină în faţa casei bărbatului

Cinci escroace au fost prinse marţi, 4 iunie, pe Valea Oltului, în staţiunea Călimăneşti – Căciulata, după ce au fost urmărite zeci de kilometri de un poliţist din Sibiu. Femeile obişnuiau să păcălească diverse persoane, făcând pe victimele, timp în care îi prăduiau ziua în amiaza mare.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj au emis marţi, 4 iunie, o alertă că un grup de hoaţe a reuşit să fugă după ce a comis un jaf folosindu-se de o maşină înmatriculată cu numere de Vâlcea.
Maşina a ajuns până în staţiunea Călimăneşti – Căciulata, de pe Valea Oltului, unde a fost încercuită de oamenii legii, după o urmărire ca-n filme. Un poliţist din Sibiu, care se afla în timpul său liber, a observat autoturismul în trafic şi a plecat pe urmele hoaţelor, pe DN 7 / E 81.
Între timp, a reuşit să-i alerteze pe colegii din Vâlcea, ţinându-i la curent în permanenţă cu locul unde se află maşină suspectă. După ce au fost încercuite de poliţie, o parte dintre pasagere au încercat să fugă în pădurea de pe marginea drumului naţional DN 7 / E 81, dar au fost prinse. Urmăreau să ascundă o geantă plină cu lucruri furate, în spatele unui mini-hotel din zonă. În interiorul acesteia s-au găsit 50.500 de lei, 100 de euro şi 23.500 de forinţi ungureşti.
O parte din pradă, aşa cum au stabilit anchetatorii, provenea de la un jaf comis în aceeaşi zi în localitatea Garcei din judeţul Sălaj. Aici, aceeaşi maşină a oprit în faţa unei locuinţe, unde se afla un bărbat. În maşină se aflau cinci femei. Sub pretextul că au probleme cu maşina, femeile l-au rugat pe bărbatul din Sălaj să le ajute să facă rost de apă pentru motor. În timp ce acesta a mers după apă, una dintre pasagere a intrat în locuinţa bărbatului de unde a sustras 50.000 de lei şi 100 de euro.
„Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Călimăneşti şi Serviciului Rutier au depistat, ieri 4 iunie, pe Drumul Naţional 7, pe raza localităţii Călimăneşti, cinci femei bănuite de furtul a 50.000 de lei şi 100 de euro, dintr-o locuinţă, din judeţul Sălaj”, a explicat Poliţia Vâlcea motivele pentru care a fost oprit autoturismul în trafic.
Momentul în care maşina escroacelor a fost blocată de autoturismele Poliţiei, Foto: Gazeta Vâlceană Despre alerta colegilor, autorităţile vâlcene au mai spus: „Ieri, 4 iunie, poliţiştii din cadrul I.P.J. Sălaj au informat poliţiştii vâlceni cu privire la furtul sumei de 50.000 de lei şi 100 de euro dintr-o locuinţă, din localitatea Garcei, judeţul Sălaj, de către mai multe femei ce se aflau într-un autoturism înmatriculat în Vâlcea. Acestea ar fi oprit autoturismul în faţa locuinţei unui bărbat, pe motiv că nu mai aveau apă la motor. În timp ce bărbatul ar fi mers cu una dintre femei la fântână pentru a lua apă, o alta ar fi intrat în casă de unde ar fi sustras suma de 50.000 de lei şi 100 de euro.”
Iniţial, poliţiştii vâlceni au început cercetările de la domiciliul persoanei pe numele căreia era înmatriculat autoturismul. Aşa au aflat că proprietarul îl vânduse de puţin timp. Apoi, „au fost instituite filtre în scopul depistării autoturismului în trafic. Autoturismul a fost depistat în zona Căciulata, de către poliţiştii din Călimăneşti şi Serviciul Rutier, cu sprijinul unui poliţist, din cadrul Poliţiei oraşului Dumbrăveni – I.P.J. Sibiu. Acesta a observat autoturismul în localitatea Lazaret şi a urmărit-o cu autoturismul personal, aflându-se în timpul liber, până în Călimăneşti, ţinând legătura telefonică cu colegii din cadrul I.P.J. Vâlcea”, au mai menţionat reprezentanţii IPJ Vâlcea.
În geanta cu lucruri furate au mai fost descoperite şi cinci telefoane mobile şi mai multe bijuterii: inele, cercei, brăţări şi lănţicuri.
Cele cinci femei, din Craiova – Dolj, au fost preluate de către poliţiştii din cadrul I.P.J. Sălaj, pentru continuarea cercetărilor. privind furtul calificat.

Sursa: http://ziare.eclub.ro