Actualitate

Risc extrem în Râmnicu Vâlcea după ce a luat foc diluantul dintr-un depozit

În urma unui incendiu izbucnit vineri după-amiaza la un depozit de materiale de construcţie din Râmnicu Vâlcea oraşul a fost cuprins de un mare nor de fum negru. Din primele informaţii furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea (ISU), o femeie a suferit arsuri de gradul II pe faţă şi mâini, fiind transportată la urgenţă la spital.
Un incendiu violent a izbucnit, în urmă cu puţin timp de la publicarea acestui material, în Râmnicu Vâlcea, la un depozit de materiale de construcţii din zona de nord a oraşului.
O femeie, de 36 de ani, a suferit arsuri de gradul II pe faţă şi membrele superioare, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.
Materialele de construcţii care au luat foc erau în curtea depozitului. Cel care a facilitat propagarea rapidă şi violenţa flăcărilor este uleiul de in – diluantul, care era depozitat tot în curte.
Se ştie deocamdată că incendiul s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 3500 de metri pătraţi. Un nor de fum negru a cuprins toată zona, la scurt timp, aşa cum se observă şi din imagini.
O impresionantă desfăşurare de forţe a fost la faţa locului, dată fiind amploarea şi repeziciunea cu care s-a manifestat incendiul, pericolul de propagare în jur fiind extrem de mare. Au fost trimise, astfel, mai multe echipaje de pompieri de la Garda de Intervenţie Râmnicu Vâlcea – cinci autospeciale, Garda de Intervenţie Govora – o autospecială, Garda de Intervenţie Brezoi – un ASAS, o autoplatformă a Detaşamentului Drăgăşani şi echipajul care se ocupă de substanţe periculoase.
Pompierii au transmis şi un mesaj de avertiment pentru populaţia din zonă: „Rugăm până la finalizare, populaţia din zona afectată să stea cu uşile şi ferestrele închise”.
În plus, prin Ro Alert s-a trimis un mesaj de „alertă de urgenţă”: „Incendiu violent cu degajare mare de fum toxic în municipiul Râmnicu Vâlcea, strada Someş. Luaţi măsuri de evitare a zonei, iar localnicii să rămână în case, cu geamurile şi uşile închise etanş”.

Sursa: http://ziare.eclub.ro