Actualitate

Răsturnare spectaculoasă de situaţie în cazul poliţistului de la SCCO împuşcat în cap „accidental“ de iubită în urmă cu un an. Femeia a fost reţinută

Iubita poliţistului Bogdan Dumitrescu, cel care, rănit grav în noaptea de 31 ianuarie 2018, şi-a pierdut în cele din urmă viaţa pe patul de spital, a fost reţinută, miercuri, 10 aprilie 2019, de procurori.
Alina Gheorghe a fost reţinută miercuri, 10 aprilie 2019, după ce procurorii au coroborat mai multe probe şi au concluzionat că femeia a acţionat trăgaciul conştientă fiind că pe ţeavă există posibilitatea să mai fie gloanţe. Cei doi petrecuseră seara de 31 martie 2018 în compania unor prieteni, iar la întoarcere, în apartamentul închiriat de poliţist, au continuat să consume băuturi alcoolice. Bărbatul a scos din locul în care legea îi impunea să ţină arma un pistol deţinut legal (altul decât cel de serviciu), iar cei doi l-ar fi folosit în joacă. Iubita poliţistului şi-a susţinut, de la începutul cercetărilor, nevinovăţia, spunând că totul a fost o întâmplare nefericită. „În completarea cercetărilor ce se efectuează în dosarul penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, la finele lunii ianuarie 2018, având ca obiect uciderea ofiţerului de poliţie din cadrul SCCO- Olt, Dumitrescu Bogdan Valeriu, învederăm că, prin ordonanţa din data de 09.04.2019, s-a dispus schimbarea încadrării juridice pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de inculpata G.A., prietena acestuia, din infracţiunea de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.p., în infracţiunea de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p. Schimbarea încadrării juridice a fost determinată de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, şi care relevă că inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi, în momentele imediat premergătoare, fuseseră ejectate 3 tuburi cartuş din pistol, astfel încât, avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă. Astfel că, suspecta a prevăzut rezultatul faptei sale şi, deşi nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă. Probele administrate în cauză au infirmat susţinerea acesteia, conform căreia, în momentul în care victima a luat pistolul din dulap, ar fi scos încărcătorul din pistol, care a căzut pe podea, iar lângă acesta ar fi căzut şi un tub cartuş, considerând că pistolul ar fi fost descărcat“, spun procurorii parchetului de pe lângă tribunalul Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

Sursa: http://ziare.eclub.ro