Actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis ajunge marţi în fieful PSD

Presedintele Klaus Iohannis va fi prezent, marţi, la Craiova. Conform agendei, şeful statului se va întâlni cu autorităţile locale din regiunea Olteniei şi îşi va lansa ultima carte la Filarmonica Oltenia.
Întâlnirea cu autorităţile locale din regiunea Olteniei va avea loc la ora 16:05 la Hotel Ramada Plaza, iar evenimentul de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” se va desfăşura la ora 18:00, în centrul oraşului, la Filarmonica Oltenia. Klaus Iohannis a lansat cartea „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, la mijlocul lunii aprilie.
Noul volum al preşedintelui este un ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Totodată, cartea prezintă beneficiile pe care le are Romania în contextul apartenenţei la proiectul comunitar.
„EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” este o invitaţie la dezbatere, la analiză si cunoaştere, astfel încât să le ofere cititorilor informaţii de care au nevoie pentru a deveni cetăţeni europeni implicaţi, alături de instrumente care să le contureze o poziţie articulată faţă de Uniune şi faţă de viitorul ei.
Cartea acoperă nevoia unui ghid structurat, echilibrat şi concis şi raspunde într-o maniera accesibilă unui intreg spectru de întrebări. „Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori şi teme politice relevante pentru constructul european. Intenţia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicaţii concise si răspunsuri la întrebări esenţiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetăţeni şi care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat sa ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparţine spaţiului comunitar şi se încheie cu modul în care ne proiectăm prezenţa în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze cetăţenii despre modul de funcţionare a mecanismelor politice şi despre marile teme care solicită, astăzi, atenţia lumii întregi”, a afirmat Klaus Iohannis în introducerea volumului.
Preşedintele Klaus Iohannis a mai publicat volumele „Pas cu pas” și „Primul pas”.

Sursa: http://ziare.eclub.ro