Actualitate

„Postul de subprefect de Olt care a aparținut până de curând PNL este, de fapt, al Partidului Social Democrat”

Declarația a fost făcută de președintele social-democraților olteni, Marius Oprescu, în contextul în care, după ce ocupanta funcției, Ana Maria Ciaușu, a demisionat din Partidul Național Liberal, liberalii olteni intenționează să recupereze postul.
„Funcţiile de prefect şi subprefect sunt funcţii politice şi au fost negociate înainte de formarea alianţei. Cele două posturi de subprefect de Olt sunt ale PSD, conform acestei negocieri. Cei de la PNL nu pot să promită funcţia de subprefect, dacă nu este a lor. Îi sfătuiesc să consulte hârtiile de la Bucureşti”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, Marius Oprescu.
Fostul secretar general al PNL Olt, subprefectul de Olt Ana Maria Ciaușu, a demisionat doin Partidul Național Democrat la începutul acestei luni. Totodată, ea a spus că nu demisionează din funcția deținută în cadrul Prefecturii Olt.
La câteva zile, PNL a fost părăsit de cinci consilieri județeni, de doi primari și de președinții a trei organizații liberale de orașe, cu toții trecând la PSD. Mai mult, ieri o întreagă organizație liberală a trecut la Partidul Social Democrat. Este vorba de PNL Corabia, peste 300 de membri și susținători ai taberei liberale urmând să semneze adeziuni la PSD.