Actualitate

Polițiștii rutieri din Caracal: aproape 60 de amenzi în doar trei ore!

Polițiștii olteni au organizat, miercuri seară, o razie cu efective mărite pe drumurile publice din municipiul Caracal, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În doar trei ore, oamenii legii au depistat zeci și zeci de nereguli în trafic, pentru care a aplicat aproape 60 de amenzi și au reținut mai multe permise de conducere și certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 20 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.
„Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Cosmin Lupu.
Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 16.000 de lei. Dintre acestea, 53 au fost aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut trei permise de conducere, opt certificate de înmatriculare, două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune la regimul rutier.