Actualitate

Poliţiştii au pus sub sechestru aproape 400 kilograme de carne

Poliţiştii olteni au pus sub sechestru, duminică, 17 februarie 2019, 380 kilograme de carne, diverse sortimente, într-o singură unitate fiind descoperită o cantitate importantă, din import, fără documente de provenienţă.
Şase unităţi comerciale, din Slatina şi Balş, au fost sancţionate contravenţional de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, care au confiscat în week-end 380 kilograme de carne, de diverse sortimente, pentru care nu existau documente de provenienţă. O cantitate importantă, 185 kilograme, a fost confiscată dintr-o singură unitate, o shaormerie din Slatina, carnea fiind adusă din Ungaria, fără documente de provenienţă însă. „În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au depistat, la şase societăţi comerciale, aproximativ 380 de kg de carne diverse sortimente, care urma să fie comercializată şi care nu respecta normele sanitar-veterinare în ceea ce priveşte provenienţa, ambalarea şi depozitarea.
Din această cantitate, aproximativ 185 kg de carne erau achiziţionate din afara ţării, fără ca agentul economic respectiv să poată prezenta o declaraţie de conformitate pentru carnea achiziţionată în vederea comercializării.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii au aplicat şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 R, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite“, a transmis IPJ Olt, prin intermediul unui comunicat de presă. Întreaga cantitate a fost confiscată şi predată unei unităţi de neutralizare.

Sursa: http://ziare.eclub.ro