Actualitate

Peşti găsiţi morţi în Dunăre cu pete sângerii şi fără solzi

Autorităţile fac cercetări după ce mai mulţi peşti au fost găsiţi morţi pe Dunăre, între localităţile Vrancea şi Crivina (judeţul Mehedinţi), aceştia prezentând pete sângerii şi lipsa solzilor. Probele de apă recoltate din zona respectivă sunt în parametri normali, dar autorităţile continuă verificările pentru a stabili cauza mortalităţii piscicole.
Potrivit unui comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, Poliţia de Frontieră a sesizat faptul că există mortalitate piscicolă pe Fluviu Dunărea, în dreptul kilometrului 898, între localităţile Vrancea şi Crivina. O echipă din cadrul Administraţiei Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi s-a deplasat la faţa locului unde, împreună cu Garda de Mediu şi Poliţia de Frontieră, a constatat că există mortalitate piscicolă la specia caras şi că această specie de peşte prezintă lipsă de solzi şi pete sângerii. Specialiştii S.G.A Mehedinţi au prelevat probe de apă în vederea efectuării analizelor specifice şi câteva exemplare de peşte ce a fost predati la Direcţia Sanitar Veterinară pentru analize toxicologice.
„În urma analizării din punct de vedere fizico-chimic a probei de apă recoltată în data de 19.03.2019 din zona fluviului Dunărea km 898 (Pădurea Crivina), aval secţiunea Gruia a rezultat că: rezultatele paramentrilor fizico-chimici analizate sunt apropiate cu rezultatele obţinute anterior în secţiunea Gruia (secţiunea Gruia este secţiune internaţională şi se recoltează probe de apă lunar), iar rezultatele sunt în paramentri normali”, se arată în comunicat. Autorităţile continuă ancheta pentru a determina cauza mortalităţii piscicole.

Sursa: http://ziare.eclub.ro