Actualitate

Peste 80.000 porţii din programul „Lapte şi corn” ajung la bolnavi, orfani şi săraci

Consilierii judeţeni din Olt au aprobat repartizarea a peste 80.000 cutii cu lapte UHT livrate în programul „lapte şi corn” şi aflate în depozit, având în vedere că nu s-au mai ţinut cursurile şcolare din martie, către bolnavii din mai multe spitale, către centrele de plasament şi beneficiarii de ajutor social.
Hotărârea a fost adoptată astăzi, 20 august 2020, în Consiliul Judeţean Olt, şi prevede redistribuirea a 80.151 porţii lapte de consum 1,9% grăsime UHT, ambalate în cutii de 200 ml. Către centrele administrate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt se distribuie 15.540 porţii, destinatarii finali fiind copiii din centrele de plasament, dar şi bătrânii şi persoanele cu dizabilităţi din celelalte centre.
Alte 1.251 porţii vor ajunge la bolnavii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, 720 la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu, iar peste 62.000 porţii, la beneficiarii de venit minim garantat din fiecare dintre cele 112 localităţi din judeţ, incluzând municipiile Slatina şi Caracal şi cele şase oraşe. Numărul total de beneficiari se ridică la aproape 12.000.
„Sunt toate produsele care au fost contractate, ele erau cu etichetă pentru a nu fi vândute, făceau parte din program. Ele sunt în regulă, le-am achiziţionat şi acum toate consiliile judeţene au făcut către guvernul României un demers, să nu stăm să ne uităm la ele cum se perisează”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu. Cât despre noul an şcolar şi soarta produselor din acelaşi program, care ar trebui să ajungă la elevi, dacă „laptele şi cornul” nu va fi înlocuit, aşa cum au apărut deja propuneri, cu programul „Dezinfectantul”, preşedintele CJ Olt a completat: „Noi avem contract cadru, dacă şcoala se ţine şi se hotărăşte să distribuim aceste produse, bineînţeles că le vom comanda, dacă nu, nu”. Cele peste 80.000 porţii de lapte de redistribuit fac parte din produsele pe care firma care a câştigat contractul cu CJ Olt, Matra S.R.L., le avea pe stoc la momentul închiderii şcolilor din cauza pandemiei şi continuării anului şcolar în sistem online. Nu ar mai fi fost, în schimb, produs şi nici plătit cornul, care are valabilitate de 2-3 zile.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/