Actualitate

Percheziţii la Direcţia de Sănătate Publică Dolj

Ancheta este legată de construirea unui imobil cu 4 etaje pe o stradă principală din Craiova. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au fost sesizaţi că autorizaţia de construire pentru clădirea respectivă a fost emisă fără aviz sanitar. „Când am cerut să ni se explice, angajaţii DSP ne-au prezentat un aviz sanitar din 2009, deşi autorizaţia era emisă în 2017″.
Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE), coordonati de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, au ajuns marţi, 12 martie, în jurul orei 9:00, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj pentru a ridica o serie de documente.
„Este vorba de un dosar din 2017. Am fost sesizaţi că pe strada împăratul Traian nr. 65 din Craiova se ridică un imobil cu 4 etaje, iar autorizaţia de construire nu ar avea şi avizul sanitar, aşa cum prevede legea. Când am cerut să ni se explice, angajaţii DSP ne-au prezentat un aviz sanitar din 2009, deşi autorizaţia era emisă în 2017. Noi am solicitat lămuriri, iniţial ni s-a spus că s-a emis acel aviz, iar când am cerut să-l vedem, să ni se arate documentaţia care a stat la baza emiterii acelui act, ni s-a răspuns că nu mai au în arhivă documentele respective. Ulterior, prin altă adresă, DSP ne-a comunicat faptul că există în arhivă totuşi o copie conformă cu originalul a acelui aviz sanitar. Când l-am primit, am observat că fusese emis în 2009. Datorită faptului că nu s-au putut stabili împrejurările concrete în care a fost emis acest aviz, de către cine a fost emis, întrucât există adrese contradictorii ale DPS, s-a dispus efectuarea unei percheziţii pentru ridicarea unor înscrisuri în vederea continuării cercetărilor”, a declarat Magda Bădescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Mai mulţi angajaţi DSP sunt suspectaţi de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, dar şi contituirea unui grup infracţional organizat. Până acum nu s-a adus, însă, o acuzaţie directă vreunui salariat.

Sursa: http://ziare.eclub.ro