Actualitate

Percheziţii în Olt, la Corabia şi Deveselu, dar şi în alte 15 judeţe, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 10 milioane lei

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt efectuează percheziţii în 16 judeţe, într-un dosar cu un prejudiciu evaluat la peste 10 milioane lei.
Două dintre adresele vizate sunt din Corabia, o alta din Deveselu, celelalte percheziţii având loc în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Timiş, Suceava, Alba, Botoşani, Satu Mare, Covasna, Ialomiţa, Neamţ, Călăraşi, Brăila, Bihor, Dolj şi în Bucureşti. Sunt vizaţi preşedintele Consiliului de Administraţie şi cei doi administratori ai unei firme care comercializează produse agro-chimice şi care sunt bănuiţi de evaziune fiscală de peste 10 milioane lei. Ar fi vorba de o firmă internaţională, cu cifră de afaceri ameţitoare şi relaţii comerciale în toată lumea. „În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt efectuează 28 percheziţii, pe raza a 16 judeţe şi a municipiului Bucureşti, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Astăzi, 26 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, cu sprijinul colegilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R. şi al poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice din ţară, efectuează 28 de percheziţii, pe raza a 16 judeţe şi a municipiului Bucureşti. Sunt vizate sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani”, a transmis reprezentantul IPJ Olt.
Trei persoane sunt bănuite că în perioada 2013-2016 nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă toate livrările către beneficiari, în suma de peste 10.796.000 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA-ului către bugetul de stat.
„De asemenea, reprezentanţii societăţii respective ar fi declarat achiziţii în valoare de aproximativ 69.000.000 de lei, care nu ar fi fost recunoscute de societăţile partenere, denaturând astfel baza impozabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat”, mai spusn poliţiştii.
În baza unor mandate de aducere, cele trei persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt pentru a fi audiate şi dispuse măsuri legale. Activităţile beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/