Actualitate

Percheziţii cu surprize în zona Corabia. Poliţiştii de frontieră au găsit obiecte de patrimoniu la contrabandiştii de ţigări

Mii de pachete de ţigări de contrabandă, dar şi obiecte de patrimoniu au fost descoperite în urma percheziţiilor desfăşurate de poliţiştii de frontieră în câteva localităţi din zona Corabia.
Percheziţiile au avut loc marţi, 17 martie 2020, pe raza localităţilor Corabia, Grojdibodu, Vădastra,Vădăstriţa şi Urzica, fiind desfăşurate de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu. Vizaţi erau câţiva suspecţi cunoscuţi pentru traficul cu ţigări de contrabandă, poliţiştii descinzând atât la domiciliile acestora, cât şiaal câteva magazine care comercializau ţigaretele netimbrate. Surpriza a fost, însă, să găsească la domiciliul unuia dintre suspecţi şi obiecte despre care se crede că sunt de patrimoniu, în perioada următoare acestea urmând să fie expertizate de către specialişti.
„În data de 17.03.2020, în continuarea cercetărilor într-un dosar aflat în lucru la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt, lucrători din cadrul acestui serviciu, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Corabia, Poliţiei Oraşului Corabia, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt şi Serviciul de Operaţiuni Speciale Olt au efectuat treisprezece percheziţii, şapte la sediile unor societăţi comerciale şi şase la domiciliile unor persoane fizice pe raza localităţilor Corabia, Grojdibodu, Vădastra,Vădăstriţa şi Urzica.
În urma perchiziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor circa 2.156 pachete de ţigări (43.120 ţigarete) de diferite mărci fără banderolă fiscală, în valoare de aproximativ 26.000 lei, cinci statuete din piatră, un sfeşnic metalic, obiecte despre care există suspiciunea de a face parte din patrimoniul cultural naţional şi un aparat de detectat metale confecţionat artizanal”, se menţionează într-un comunicat al poliţiei de frontieră.
Persoanele implicate au fost conduse la sediul STPF Olt pentru audieri şi stabilirea întregii activităţi infracţionale, ţigările au fost predate Direcţiei Regionale Vamale Craiova pentru stabilirea prejudiciului creat bugetului de stat, iar obiectele ridicate urmează a fi expertizate pentru a se dispuse măsuri în consecinţă. Poliţiştii suspectează că obiectele găsite ar putea avea legătură cu dispariţia unor obiecte de patrimoniu semnalată cu ani în urmă.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/