Actualitate

Patru sirieni şi un irakian încercau să intre în ţară ascunşi printre saci cu floarea soarelui

Cetăţenii străini se aflau într-un tir condus de un bărbat de naţionalitate sârbă. În punctul de trecere frontieră Bechet, poliţiştii au observat că este ceva în neregulă pentru că şoferul devenise agitat.
Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Bechet – I.T.P.F. Giurgiu au depistat cinci cetăţeni din Siria şi Irak, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi într-un camion încărcat cu seminţe de floarea soarelui, condus de un cetăţean sârb.
În data de 06.05.2019, ora 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb la volanul unui camion, înmatriculat în Slovenia. Acesta era însoţit de un conaţional, care avea calitatea de şofer de rezervă. Cei doi transportau seminţe de floarea soarelui din Turcia, cu destinaţia Polonia.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, au fost descoperite deasupra sacilor cu seminţe, cinci persoane de sex masculin.
În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că patru persoane sunt de origine siriană şi una de origine irakiană, cu vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
De asemenea, şoferii au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul de marfă.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferii şi cele cinci persoane fiind preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Sursa: http://ziare.eclub.ro