Actualitate

Pacientul aşteaptă să fie operat, medicii se ceartă între ei, iar asistenţii filmează…

Imagini filmate la Spitalul de Urgenţă din Craiova arată cum se comportă unii medici în sala de operaţie. Este vorba de secţia de Urologie, acolo unde scandalurile se ţin lanţ. Unul dintre doctori a intrat în sala sterilă îmbrăcat în haine de stradă. Când şeful secţiei i-a cerut să părăsească blocul operator, a început scandalul. Totul s-a întâmplat cu pacientul pe masă.
Protagonistul noului scandal petrecut la Spitalul de Urgenţă din Craiova este Mugur Riza, medicul care a fost dat afară anul trecut, în luna octombrie, de fosta conducere a spitalului după ce s-a plâns că nu a avut cu ce să opereze un pacient. În plus, doctorul Riza a fost arătat cu degetul de nenumărate ori de colegi, fiind învinuit că are un comportament neadecvat.
De data aceasta doctorul a fost filmat când a intrat în haine de stradă în sala de operaţie. „Au surprins un moment în care îmi dădusem halatul jos, bluza spitalului jos şi eram cu un tricou puţin mai gros…Care operaţie? Nici nu o începuseră şi nu era nicio problemă . Eu am intrat să le cer o cheie şi ei au început să mă filmeze”, a declarat doctorul Mugur Riza.

„Nu mai intra, bă, îmbrăcat aşa în sală”

Aceasta a fost reacţia şefului de la Urologie în momentul în care l-a văzut pe Mugur Riza în blocul operator.
Medicul a contestat în instanţă decizia conducerii spitalului de a nu mai intra în sălile de operaţie, iar Tribunalul Dolj i-a dat câştig de cauză. „Mi-au luat gărzile pentru că eu spun lucrurilor pe nume. Nu-i las să mă batjocorească”, a mai spus doctorul.
Conducerea Spitalului de Urgenţă din Craiova spune că va ataca decizia Tribunalului. „Avem deja 4 plângeri depuse la Direcţie din partea medicilor şi asistenţilor din sălile de operatie ale spitalului şi conform regulamentului de ordine interioare, conform paşilor legali care trebuie urmaţi noi cercetam şi analizam comportamentul domnului doctor Riza şi urmează să luam atitudine pentru găsirea unei soluţii şi sancţionarea acestui comportament. Riscul este acela de a fi sancţionat drastic deoarece comportamentul necorespunzător al domnului doctor se repetă”, a declarat Mădălina Ispas, director îngrijiri medicale SCJU Craiova. Ultumul incident va fi analizat săptămâna viitoare în Comisia de Disciplină a Spitalului.

Sursa: http://ziare.eclub.ro