Actualitate

Ocnele Mari – finalistă la Destinația Anului 2023

Ocnele Mari, o stațiune în plină dezvoltare, care promite mult pentru viitor. Asta și pentru că actuala conducere a Primăriei Ocnele Mari este extrem de implicată și activă, implementând proiecte și făcând eforturi considerabile pentru a atrage fonduri europene și guvernamentale în localitate. O recunoaștere a faptului că Ocnele Mari se dezvoltă în ritm alert și durabil este faptul că stațiunea vâlceană a ocupat locul III la gala Destinația anului 2023 – Secțiunea stațiuni turistice, într-o competiție în care s-a luptat cu „greii” turismului.
Revenind la proiectele implementate de administrația publică locală, primarul Remus Sasu a anunțat zilele trecute că la Ocnele Mari este în plină desfășurare proiectul privind modernizarea iluminatului public.
„În urmă cu două luni am propus Consiliului Local un proiect de modernizare a iluminatului public pe mai multe străzi din Ocnele Mari. Spuneam atunci că schimbarea aspectului general al orașului și îmbunătățirea vieții urbane nu poate fi concepută fără un iluminat public complet și modern. Zilele acestea se înlocuiesc deja lămpile vechi cu lămpi noi, cu tehnologie led, mai moderne și mai economicoase. Se întâmplă pe străzile Cocenești, Goruniș, Lunca și Valea Grădinilor. Proiectul, aflat în derulare, are în vedere și prelungirea rețelei actuale de iluminat stradal prin instalarea de stâlpi noi, dotați cu corpuri de iluminat de 30W fiecare și se va derula și pe alte drumuri din stațiunea noastră” – spune primarul din Ocnele Mari, Remus SASU.
Un alt proiect ce a primit finanțare și urmează a fi implementat la Ocnele Mari este cel legat de reabilitarea blocului de locuințe M 1 de pe strada Alexandru Ioan Cuza din Ocne , proiectul intitulându-se „Renovare clădire rezidențială multifamilială în oraș Ocnele Mari”. Obiectivul de investiții are o valoare de peste 1,7 milioane de lei și are o perioadă de implementare de 24 de luni.
De asemenea, la Ocnele Mari va fi construită o sală de sport modernă, cu o capacitate în tribune de peste 100 de persoane. Sala va fi amplasată în zona Gura Suhasului, pe strada Pinilor. Finanțarea vine de la Compania Națională de Investiții (CNI), care a aprobat deja indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții.