Actualitate

O veste excelentă pentru elevii din județul Gorj!

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, ne dă o veste bună: „CJ Gorj va depune un proiect spre finanțare în cadrul Apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație. Proiectul are ca scop dotarea unităților de învățământ preuniversitar din localitățile județului Gorj cu microbuze electrice pentru transportul elevilor.
În perioada 15.05.2023 – 26.05.2023 pot fi depuse cereri de finanțare, iar alocarea financiară per proiect este de maximum 6.097.560,97 de euro, fără TVA.
Această inițiativă vine în sprijinul elevilor din localitățile izolate din județul Gorj, în special cele din zonele rurale și periurbane, unde școlile sunt mai puțin accesibile și dispun de puține variante de transport.
Proiectul „Microbuze electrice pentru elevii județului Gorj” urmărește să asigure mijloacele de deplasare pentru elevii aflați în zone cu populație scăzută, facilitând astfel accesul la o educație de calitate pentru toți elevii și copiii și protejând mediul înconjurător în același timp.
Ghidul solicitantului este disponibil la adresa de web: https://www.edupedu.ro/ghidul-solicitantului-pentru-apelul-de-proiectemicrobuze-electrice-pentru-elevi-se-pot-cumpara-microbuze-in-valoare-de-cel-mult-6-milioane-de-euro-per-proiect-iar-cererile-se-pot-d/

Vestea cea bună a fost adusă la cunoștința gorjenilor pe pagina de socializare a lui Cosmin Popescu.