Actualitate

O femeie care s-a întors în 8 martie în România a fost izolată la cinci zile. A mers în Italia să vizeze carnetul de şomer. Temeri în două instituţii

O femeie care a lucrat în Italia, dar deja se întorsese în România, a făcut o scurtă vizită în Italia pentru a viza anumite documente. La revenire nu s-a autoizolat, DSP impunând măsura la patru zile. În două instituţii angajaţii se tem pentru sănătatea lor.
Situaţii din ce în ce mai greu de controlat apar la nivelul judeţului, un astfel de caz fiind semnalat în localitatea Şerbăneşti din judeţul Olt. O femeie a revenit în localitate, din Italia, duminică, 8 martie 2020. Primarul localităţii, Titi Peligrad, spune că a fost contactat de Direcţia de Sănătate Publică ieri, pentru a vedea unde se află femeia şi a se asigura că se va autoizola la domiciliu. Timp de patru zile, însă, femeia şi-a văzut liniştită de treburi. Mai mult, soţul ei este angajat al Primăriei Şerbăneşti şi a venit la lucru. Îngrijoraţi sunt şi colegii de lucru ai fiicei femeii, fata fiind angajată la Consiliul Judeţean Olt. Deşi femeia spune că nu s-a întâlnit în această perioadă cu rudele, puţini sunt cei care se mai încred în spusele ei. „Venise de duminică, pe 8 martie, a fost să vizeze şomajul, şi nu ne-a spus. Eu am aflat ieri, de la colegi, că dacă ştiam, îi spuneam să stea în izolare la domiciliu. Am vorbit cu DSP-ul, vine dintr-o zonă care n-a fost de risc, din Sardinia, poate acum este, dar pe 8, nu. A venit cu avionul, spune că a dat declaraţie, tot, că vine din Italia, şi i s-a spus – mergeţi acasă! Aşa m-a informat. Cred că prin Craiova a venit. A zis că a venit cu avionul. I-am spus – mă, poate ai intrat în contact cu cineva din avion, poate… Şi mi-a spus – nu, că au fost doar jumate (n.r. – din capacitatea aeronavei) şi s-au îmbarcat direct din Sardinia. Asta mi-a spus”, a declarat primarul comunei Şerbăneşti. În perioada 8-21 femeia, dar şi soţul şi soacra acesteia, ar trebui să stea în izolare, a mai spus primarul Titi Peligrad. „Le-am spus că dacă e nevoie de alimente, de ceva, mă suni şi vin la poartă. Sunt două farmacii în localitate, avem brutărie, avem de toate, ai nevoie de ceva, doar mă suni!”, a mai menţionat primarul. Deşi din localitate sunt multe persoane plecate la muncă, femeia în cauză e prima persoană autoizolată la domiciliu. „Poate or mai veni, am un cătun de romi şi m-a sunat cineva de la Bucureşti că s-ar putea să vină din Italia. Cred că n-au nici posibilitate să vină ei, nu au maşini, dar vedem pe parcurs”, a mai spus primarul. Până la ora redactării acestei ştiri reprezentanţii DSP Olt nu au putut fi contactaţi pentru a oferi lămuriri suplimentare despre acest caz.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/