ActualitateEconomicSocial

Noutăți de la CE Oltenia

De când guvernul Ciolacu s-a pus pe treabă, inclusiv Complexul Energetic Oltenia trece printr-o serie de transformări economico-sociale, pe unele dintre cele le amintim mai jos.
Membrii directoratului vor avea salariile înjumătățite, fiind plătiți cu o remunerație egală cu de trei ori salariul mediu pe ramură.
Salariile angajaților CEO, pot fi ajustate astfel încât să fie 80% din salariul celor din directoratul CEO, înjumătățit în urma măsurilor guvernamentale.
Cu privire la prime, acestea vor dispărea numai dacă societatea va fi pe pierdere, ceea ce nu este cazul CEO. Așa că, în decembrie, minerii și energeticienii vor primi o primă în valoarea de 3.000 de lei net.
Cei 1.800 de salariați, cărora CEO le-a lăsat contractele pe perioadă determinată, sunt șanse mari ca majorității să li se prelungească angajarea pentru încă alte câteva luni, după 1 ianuarie 2023.
Dispar și funcțiile de șef de birou, în cele mai multe birouri din CEO lucrând maximum doi oameni, cu șef cu tot. Vor dispărea chiar și servicii, dacă acestea au mai puțin de 10 salariați, direcții cu mai puțin de 20 de salariați, dar și direcțiile generale sau similare, care trebuie să aibă mai mult de 30 salariați.
Iată, deci, că se poate și așa, cu șefi mai puțini…