Actualitate

Mii de metri de plasă de pescuit şi zeci de kilograme de peşte confiscate

Poliţiştii doljeni au depistat peste 14.000 de metri de plasă de pescuit şi 80 kg de peşte, în urma a opt percheziţii domiciliare. Cei vizaţi erau bărbaţi suspectaţi că se ocupau cu braconajul piscicol. Poliţiştii le-au confiscat acestora toate ustensilele de pescuit şi întreaga cantitate de peşte.
Poliţişti din Segarcea, Secţia 14 Rurală Bârca şi Secţia 13 Rurală Segarcea au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare, în comuna Cârna din judeţul Dolj. Poliţiştii aveau informaţii că în comună există mai multe persoane care pescuiesc în mod ilegal. La cele opt imobile verificate de poliţişti, aparţinând unor bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani, toţi din Cârna, au fost găsite 122 plase de pescuit monofilament în lungime de 14.400 metri, 4 plase de pescuit comercial în lungime de 400 metri şi un prostovol, precum şi cantitatea de 80 kg peşte din specia caras.
Bunurile depistate cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a deschis un dosar penal de braconaj piscicol şi se continuă cercetările.

Sursa: http://ziare.eclub.ro