Actualitate

Medicul acuzat că-şi bate colegii a fost concediat

Mugur Riza a fost dat afară de conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova după ce, la sfârşitul lunii mai, pe numele doctorului s-a întocmit un nou dosar penal pentru acte de violenţă. Medicul neagă toate acuzaţiile şi susţine că a fost concediat din alt motiv: „I-am înfuriat că mi-am scris pe haină #rezist. Nu iau şpagă. Mergem în instanţă. De pe urma proştilor, mereu am luat bani”.
Scandalurile la Secţia de Urologie din Craiova se ţin lanţ de luni de zile. În faţa pacienţilor, medicii au ajuns să se jignească şi să-şi aducă tot felul de acuzaţii. De fiecare dată, cel arătat cu degetul a fost doctorul Mugur Riza. Chiar şi atunci când medicul a ieşit public şi a spus că nu are cu ce să opereze sau când s-a plâns că nu este lăsat să intre în blocul operator cu pacienţii.
„Joacă doar teatru, îi place bâlciul, nu ştie decât să facă secţia de râs. Ne filmează încontinuu, în sala de operaţie, în saloane, peste tot. Pe internet sunt postate de dânsul zeci de filmuleţe cu pacienţi şi cu cadre medicale. E inadmisibil”, au declarat urologii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
După ultimul scandal, doctorul Riza s-a ales cu un nou dosar penal. De data aceasta este acuzat că a agresat trei colegi, iar unuia dintre ei i-a spart buza după ce i-a dat cu cotul în faţă. „Nu am făcut nimic. Ei mă provoacă pe mine. Mi-au distrus telefonul, mi l-au călcat în picioare”, a spus doctorul reclamat.
Nu este prima dată când lui Mugur Riza i se desface contractul de muncă. La sfârşitul anului trecut s-a întâmplat acelaşi lucru, dar acesta a contestat măsura în instanţă şi a câştigat.
„Asta voi face şi acum. Le arăt eu cine e mai tare. Le e ciudă că eu nu cer şpagă. I-am înfuriat că mi-am scris pe haină #rezist. Nu iau şpagă. Mi-au înscenat totul, să mă dea afară. Eu nu sunt în gaşca lor. Asistentele se cred nişte balerine care vin la serviciu doar să-şi facă unghiile. N-au vrut să mai intre cu mine în sala de operaţie să salvăm oameni. Voi ataca acest act de concediere pe care-l consider o glumă proastă. Mergem în instanţă. De pe urma proştilor mereu am câştigat bani”, a declarat doctorul Mugur Riza.

Sursa: http://ziare.eclub.ro