Actualitate

Lovitură dură dată contrabandiştilor care aprovizionează piaţa neagră a ţigărilor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, au desfăşurat trei percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Vicovu de Sus şi Straja, din judeţul Suceava, într-un dosar penal privind contrabanda cu ţigări.
În urma acţiunii au fost confiscate aproximativ 27.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, iar un cetăţean român a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile. Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au continuat cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale într-un dosar de contrabandă cu ţigări.
Astfel, în data de 3 iunie a.c., ora 14.50, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Mehedinţi, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, au organizat o acţiune în cadrul căreia au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, pe raza localităţilor Vicovu de Sus şi Straja, din judeţul Suceava, în diferite locaţii, unde existau suspiciuni că sunt depozitate ţigări de contrabandă. În urma percheziţiilor domiciliare a fost descoperită cantitatea de 26.718 pachete cu ţigări, diferite mărci, fără marcaje fiscale sau marcate necorespunzător, precum şi o arbaletă în valoare de aproximativ 2.900 lei. Ţigările, în valoare totală de aproximativ 321.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi constituirea unui grup infracţional organizat. Totodată, pe numele unuia dintre proprietarii imobilelor, cetăţeanul român B.M., în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca bărbatul să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile. În cauză, cercetările continuă, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: http://ziare.eclub.ro