Actualitate

ISU Olt, imagini spectaculoase în poligonul de tragere de la Redea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt a executat, ieri, în poligonul din localitatea Redea, o misiune de distrugere a muniției neexplodate, rezultată în urma desfăşurării activităţii de asanare a teritoriului judeţului Olt.
Au fost distruse trei proiectile perforante calibrul 47 mm, un proiectil perforant calibrul 45 mm, un proiectil exploziv calibrul 100 mm, două grenade defensive și 42 de cartușe pentru pistol mitralieră.
Elementele de muniție au fost descoperite în perioada februarie-noiembrie 2023.
„Misiunea a fost coordonată de ofițerii pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, iar la aceasta au participat și echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Olt și Inspectoratului de Jandarmi Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, căpitanul Alin Băsășteanu.
Pompierii le reamintesc cetăţenilor că, la descoperirea muniţiei rămase neexplodate, au obligația să informeze serviciile de urgenţă profesioniste sau poliţia, după caz, telefonic, prin apelarea numărului de urgenţă 112.