Actualitate

Investiții de mare amploare la Plopșoru

Primarul Comunei Plopșoru, Petre Grigorie, a declarat în cadrul unui interviu acordat publicației INFORMAȚIA OLTENIEI, că și-a trasat obiectivele pentru anii următori, începând cu perioada imediat următoare. Astfel edilul ne-a declarat că vor fi realizate o serie de investiții în satele pe care le administrează. Edilul vrea să dezvolte infrastructura rutieră, intenționează să investească în educație, sport, sănătate, agricultură și turism, cele mai multe dintre acestea urmând să fie duse la îndeplinire prin fonduri europene.

 
Primarul Grigorie intenționează să finalizeze investițiile și să demareze altele în anii următori. „Ne propunem, pentru anii următori, să realizăm împreună, obiectivele începute și să implementăm, prin programe finanțate din fonduri obținute de la Uniunea Europeană și de la Guvernul României, investiții foarte importante pentru modernizarea și dotarea căminelor culturale din satele Olari și Ceplea; modernizarea drumurilor sătești și vicinale din comuna Plopșoru. În acest sens se poate vorbi despre faptul că în zonele în care rețeaua de canalizare se află în faza finală, deja vom demara lucrările de asfaltare a tuturor drumurilor sătești din satele Olari, Plopșoru, Sărdănești și Văleni. Aici, s-a făcut licitația, s-au semnat documentele, urmând să demarăm lucrările. Concomitent, vom lucra la modernizarea drumurilor de exploatare din comuna Plopșoru; modernizarea și dotarea școlilor din comuna Plopșoru; construirea unui bloc cu patruzeci de apartamente în satul Plopșoru; construirea unui bloc cu patruzeci de apartamente în satul Sărdănești; finalizarea lucrărilor de canalizare apă menajeră în satele Olari, Plopșoru, Sărdănești, Văleni; începerea lucrărilor de canalizare apă menajeră în satele lzvoarele, Ceplea, Broșteni, Cursaru, Broșteni de Sus”, a mai transmis primarul Petre Grigorie.

Edilul din comuna Plopșoru a precizat că localnicii comunei îi pot transmite acestuia propunerile pentru investiții în perioada 2016-2020, Grigorie Petre oferind asigurări că va face toate demersurile necesare pentru ca proiectele propuse de oameni, să fie înfăptuite.