Actualitate

Au întemeiat primele academii de fotbal din România!

Deși pare a fi exagerat spus, adevărul este că regele Gică Hagi și primarul Robert Ionuț Păiuși, sunt primii întemeietori ai unor academii de fotbal, pe pământ românesc. Luându-l model pe Hagi de la Constanța, Păiuși de la Stejari, cu posibilități mult mai limitate, a pus bazele unei academii de fotbal, unde copiii de pe Valea Amaradiei pot să învețe fotbal de performanță. În primă fază, inimosul primar a început cu resurse proprii, antrenori și jucători din arealul Amaradiei, plus un specialist care a făcut fotbal de performanță.

Investiție în micii fotbaliști

Conducerea primăriei din Stejari investește în jur de 40.000 de lei pentru pregătirea micilor fotbalişti. Înscrierile pentru noua academie au început, iar părinții micuţilor interesați ne pot contacta. La academia de fotbal se pot înscrie copiii născuţi în anii 2006, 2007 şi 2008, atât din Stejari, cât şi din localităţile învecinate. Copiii vor fi antrenaţi de tehnicienii care s-au ocupat până anul acesta de echipa de fotbal AS Stejari. Primarul Robert Păiuşi a explicat de ce preferă să investească în tineri. „Nu se merită pentru majoritatea primăriilor care investesc bani în liga a IV-a. Ori de termini campionatul pe locul I, ori de termini pe locul al XVI-lea, tot aceeaşi satisfacţie ai. Asta pentru că nu ai bani să promovezi şi bagi bani în fotbalişti pe care nu-i mai poţi numi aşa, de la 20 şi ceva de ani în sus. Nu o să mai facă performanţă, aşa că mai bine investeşti bani în copii. Din zece copii, dacă iese unul bun şi se alege ceva de el, măcar ai o bucurie şi o satisfacţie”, a declarat Robert Păiuşi, primarul comunei Stejari.

Valea Amaradiei va fi arealul de selecție

Administraţia locală va asigura cheltuielile privind achiziţia echipamentelor sportive, pregătirea şi deplasările. „Vom selecta 36 de copii din localitățile de pe Valea Amaradiei. Vor fi pregătiţi de antrenorii echipei noastre şi vor desfăşura activitate pe baza sportivă din Stejari. Suntem în tratative ca din toamnă să colaborăm cu Mihai Dina, fost fotbalist al Craiovei. Să fie un fel de mentor al copiilor”, ne-a mai spus primarul Robert Păiuși.