Actualitate

Întâlnire informală a ataşaţilor pentru energie de la Bruxelles la Complexul Energetic Oltenia

Complexul Energetic Oltenia (CEO), cu sediul în Târgu-Jiu, a găzduit, ieri, o întâlnire informală a ataşaţilor pentru energie de la Bruxelles.
Aceştia au vizitat termocentrala Rovinari şi exploatare minieră de suprafaţă, cariera Roşia. „În cadrul acestei acţiuni au participat persoane din 23 de ţări, cărora le-a fost prezentat fluxul tehnologic de producere a energiei electrice pe bază de cărbune şi importanţa cărbunelui în sistemul energetic românesc pentru următoarea perioadă de timp. Participanţii au avut ocazia de a vedea practic cum funcţionează proiectele de mediu implementate, gradul de automatizare actual permiţând monitorizarea permanentă a valorilor emisiilor de gaze cu efect de sera (GES), în camerele de comandă ale grupurilor energetice”, se arată într-un comunicat de presă al CEO.
Ataşaţilor pentru energie le-a fost prezentată exploatarea minieră de la Roşia şi zonele eliberate de sarcini tehnologice, care au fost reconstruite, ecologizate şi redate în circuitul silvic. „Suntem convinşi că, în urma celor vizualizate la faţa locului, ataşaţii pentru energie vor putea confirma la Bruxelles că, în România, energia electrică produsă pe bază de lignit a redus masiv efectele negative ale activităţii miniere şi respectă angajamentele de mediu asumate prin Tratatul de Aderare”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Sursa: http://ziare.eclub.ro