Actualitate

Imagini apocaliptice la Mănăstirea Tismana

Mănăstirea Tismana, din judeţul Gorj, a fost inundată, aseară, după ce a plouat torenţial. Un şuvoi s-a revărsat din pădurea aflată lângă sfântul lăcaş de cult şi a devastat totul în cale.
Mai multe clădiri destinate cazării credincioşilor, şi dar prelaţilor aflaţi în vizită, unde există şi o sală de conferinţe, au fost înconjurate de apele revărsate din pădure. Toate aranjamentele peisagiste şi florale au fost distruse. Pe drumul de acces spre biserica veche de o jumătate de secol au fost aduse resturi vegetale, dar şi mâl. De asemenea, în parcarea din faţa mănăstirii au fost aduse de ape tot felul de crengi. Resturile vegetale au fost aduse şi pe drumul judeţean, după ce râul Tismana a ieşit din matcă.
„Am fost solicitaţi să intervenim la mai multe situații de urgenţă generate de inundaţii în zona oraşului Tismana. Echipajele noastre au intervenit până târziu în noapte pentru a scoate apa din mai multe curţi şi beciuri. Bilanţul arată 22 de intervenţii. În zona mănăstirii Tismana au fost probleme mai mari după revărsarea apelor. Pompierii militari au intervenit cu mai multe motopompe din dotare“, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.
La Tismana au intervenit şi lucrătorii de la Secţia Drumurilor Naţionale Târgu-Jiu. „Pe drumul de acces spre Mănăstira Tismana au ajuns grohotiş, trunchiuri de copaci şi alte resturi. Acolo s-a intervenit cu buldoexcavatorul pentru a deschide calea forţelor de intervenţie către mănăstire, unde a fost ceva mai rău, pentru că un torent s-a revărsat şi a afectat mai multe imobile“.

Sursa: http://ziare.eclub.ro