Actualitate

Ilie Balaci, înmormântat cu onoruri militare

Fostul fotbalist Ilie Balaci, decedat duminică în urma unui stop cardiac, a fost înmormântat, marţi, cu onoruri militare, la Cimitirul Sineasca din Craiova. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Balaci a fost depus la stadionul Ion Oblemeneco din Craiova.
Unei persoane i s-a făcut rău la cimitir, în momentul înhumării fostului internaţional, fiind necesară intervenţia unui echipaj SMURD, care şi-a făcut cu greu loc din cauza îmbulzelii din jurul mormântului. Potrivit gds.ro, persoana căreia i s-a făcăut rău a fost mama lui Ilie Balaci. La cimitir a fost prezent şi un grup de câteva zeci de fani craioveni, care au scandat numele lui Ilie Balaci şi au aprins torţe.
După ce sicriul cu trupul neînsufleţit a stat aproximativ două ore pe gazonul arenei Ion Oblemenco, cortegiul funerar a părăsit stadionul în aplauzele a sute de oameni care au scandat numele fostului fotbalist şi „Te vom iubi mereu!”. Cortegiul a plecat spre Biserica Sfântul Ilie, unde a avut loc loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei. În faţa bisericii au aşteptat de asemenea sute de persoane. Antrenorii Mircea Lucescu şi Ioan Andone au ajuns şi ei pentru a-şi lua rămas bun de la fostul fotbalist. Coretegiul funerer a plecat de la biserică, în jurul orei 14.00, către Cimitirul Sineasca, unde a ajuns la 15.20.

Sursa: http://ziare.eclub.ro