Actualitate

„I-au luat tensiunea după care au trimis-o acasă. Aveau somn doamnele asistente”

Oficialii DSP Mehedinţi au declanşat o anchetă la Centrul de Permanenţă din localitatea Vânju Mare, după ce o femeie a reclamat că mama sa n-a fost tratată corespunzător de personalul medical.
O echipă formată din inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi şi Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinţi a descins la Centrul de Permanenţă din Vânju Mare, în urma unei sesizări. O româncă stabilită în Italia susţine că mama sa, Titina Cobanu, nu a fost tratată corespunzător de asistentele din acest centru medical.
„În această noapte, mama mea a fost dusă cu salvarea la spitalul din Vânju Mare de la Prisăceaua cu dureri foarte mari de spate şi de abdomen. I-au luat tensiunea după care au trimis-o acasă, aveau somn doamnele asistente. Mama se pare că este într-o puternică colică renală, iar ei au pus-o în stradă mai ca pe un câine! Stau şi îi organizez din Italia să vină cineva să o ia şi să o ducă la spital în Timişoara. Este singură la ţară şi se tăvăleşte pe jos de dureri. Umilinţa ridicată la nivel înalt”, s-a plâns femeia.
Femeia mai spune că mama sa a fost adusă la un spital din Timişoara şi că starea de sănătate a acesteia este bună acum. Inspectorii de la DSP şi CJAS Mehedinţi au stabilit că în data de 7 august a.c., la ora 5.10, pacienta a fost adusă la centrul de permanenţă din Vânju Mare de către Serviciul de Ambulanţă a fost consultată conform registrului de consultaţii şi i-a fost emisă reţetă.
„Neputând verifica modul în care personalul de gardă de la acea dată s-a adresat pacientei şi aparţinătorilor acesteia, s-a dispus efectuarea de către medicul coordonator al Centrului de Permanenţă a unei anchete interne privind aspectele sesizate. De asemenea, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale pentru deficienţe igienico-sanitare constatate la momentul controlului (…) Pacienta a refuzat să fie transportată la UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Drobeta-Turnu Severin, solicitând doar să fie consultată de un medic. A fost informată că nu poate fi internată la Centrul de Permanenţă, aparţinătorii declarând că o vor lua pe pacientă după consultul medical”, precizează DSP Mehedinţi. În acest caz, au fost sesizate şi Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Sursa: http://ziare.eclub.ro