Actualitate

Hoţii au spart zidul unei bănci cu un tractor şi au luat 120.000 euro

Un bărbat de 21 ani, complice la un furt ca-n filme în Italia, a fost reţinut în Olt, în localitatea de domiciliu. Complicii săi au fost descoperiţi în judeţul vecin.
Bărbatul a furat, alături de alţi şase complici, şi ei români, 120.000 euro dintr-o bancă, în luna aprilie a anului trecut. „În fapt, bărbatul era căutat, întrucât la data de 27 aprilie 2018, în complicitate cu mai multe persoane, ar fi pătruns într-un depozit din Italia, de unde ar fi sustras un tractor şi un autovehicul. Folosind aceste vehicule, bărbatul şi ceilalţi complici ar fi spart zidul unei bănci de unde ar fi sustras un bancomat şi suma de 120.000 de euro“, a anunţat astăzi IPJ Olt. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat pe bărbat, în 12 ianuarie 2019, în comuna Iancu Jianu, judeţul Olt, localitatea sa natală.
„Poliţiştii au prezentat bărbatul în faţă procurilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de apel Craiova. A fost dispusă reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi predat autorităţilor italiene“, au mai precizat reprezentanţii IPJ Olt într-un comunicat. Poliţia italiană a investigat, în 2018, mai multe furturi operate în perioada ianuarie – aprilie, suspectând un grup de tineri români care locuiau în taberele de romi. Tinerii furau mai întâi maşinile şi utilajele, pe care le foloseau pentru a desprinde din sediile băncilor bancomatele şi a pleca nestingheriţi cu ele. Se adăposteau ulterior în case abandonate şi-şi numărau prada. „Anchetele au fost demarate plecând de la numerele de înmatriculare ale vehiculelor interceptate în zona Lomellina în timp ce infractorii făceau inspecţii la întreprinderi agricole de unde, după câteva zile, erau furate tractoare şi excavatoare care apoi erau folosite pentru desprinderea bancomatelor din ziduri. Loviturile începute între ianuarie şi februarie s-au înmulţit la finalul lunii martie, când pe 28, 29 şi 30 au fost comise trei atacuri nereuşite la tot atâtea bancomate din Sannazzaro de’ Burgondi, Tromello şi Zinasco. Apoi, pe 27 aprilie, a fost furat un bancomat al Cassa di Risparmio din Novara, care conţinea 150.000 de euro, însă carabinierii îi luaseră deja în vizor pe infractori. Aceştia, pentru a nu fi capturaţi în flagrant delict, au abandonat bancomatul şi toate uneltele ce urmau a fi folosite pentru a-l deschide“, scria, în august 2018, publicaţia www.newsromania.net, citând publicaţia italiană Il Giorno.

Sursa: http://ziare.eclub.ro