Actualitate

Hotelul Mănăstirii Tismana va fi transformat în centru pentru îngrijirea bătrânilor

Hotelul deţinut de Mănăstirea Tismana în apropierea lăcaşului de cult va fi transformat în centru pentru îngrijirea bătrânilor.
Lucrările de renovare şi amenajare a hotelului au început. „Hotelul a intrat în reparaţii. Se pare că din cauza faptului că este considerat ineficient de către mănăstire, va fi transformat şi va avea o altă destinaţie. Cred că modificarea pe care am văzut-o în autorizaţiile care s-au solicitat mă îndreaptă spre ideea că acolo va fi aşezământ social pentru îngrijirea bătrânilor. S-ar putea crea câteva locuri de muncă bune“, a precizat primarul localităţii Tismana, Marian Slivilescu.
Hotelul a fost preluat de Mănăstirea Tismana şi Mitropolia Olteniei în urmă cu mai mulţi ani cu titlu gratuit de la Hidroelectrica.

Mitropolia Olteniei: Hotelul este în proces de renovare

Ionuţ Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei, a precizat că la finalul lucrărilor de modernizare se va stabili destinaţia clădirii: „Unitatea este în proces de renovare. Lucrurile sunt de natură administrative. Se fac modernizări în structura camerelor şi în cea de dotări. Se lucrează acolo. Deocamdă suntem în faza lucrărilor de modernizare şi până când nu se va aduce la zi cu dotările necesare nu ne putem exprima cu privire la direcţia care o va avea“.

Un grup de 240 de persoane nu a avut unde să se cazeze

În localitatea Tismana există mai multe pensiuni, care funcţionează intermitent, după cum spune primarul localităţii. Astfel, capacitatea de cazare este redusă şi fluctuează: „Doar pe axa principală sunt patru pensiuni. Problema este că managementul acestor pensiuni nu este cel dorit de turişti, pentru că este inconstant. Sunt perioade ale anului în care se găseşte ceea ce caută turistul şi sunt perioade în care unităţile de cazare sunt închise, pentru că proprietarii consideră că nu sunt rentabile. Am avut recent trista situaţie în care pentru un grup de 240 de persoane, copii şi tineri, care ar fi venit în Tismana cu festivalul Şcolilor Populare de Artă nu am putut asigura cazare şi masă în Tismana, pentru că nu există acea capacitate de primire. Avem un investitor din Reşiţa, legat de Tismana prin soţia sa, care va deschide o pensiune deosebită, cu un restaurant de 250 de locuri“, a precizat primarul Marian Slivilescu.

Sursa: http://ziare.eclub.ro