Actualitate

„Hai, mă, vă prinde bine caşcavalul ăsta!”

Un tânăr de 29 de ani a fost oprit în trafic, iar poliţiştii au observat că avea un comportament ciudat. În urma cercetărilor s-a stabilit că acesta se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. Tânărul a încercat să dea mită poliţiştilor craioveni.
Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de 14 august. Când a fost oprit de poliţiştii de la Rutieră, tânărul vorbea incoerent şi avea un comportament ciudat. Imediat, poliţiştii şi-au dat seama că şoferul era drogat.
„Frate, să ne înţelegem. Am la mine 2.200 de lei, vă mai dau până la 7.000. Hai, mă, vă prinde bine caşcavalul ăsta” , le-a propus tânărul poliţiştilor. Convins că oferta îi va fi acceptată, conducătorul auto a căzut cu uşurinţă în plasa poliţiştilor care şi-au anunţat superiorii că pot realiza un flagrant. La faţa locului, s-au deplasat şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, care au acţionat sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Tânărul a fost prins în timp ce oferea echipajului suma de 2.200 lei
„În ziua de 14 august a.c., în jurul orelor 17.30, un echipaj de poliţie rutieră format din doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza mun. Craiova, jud. Dolj, un bărbat care conducea un autoturism, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar pentru a nu i se întocmi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 336 alin. 2 C.P., a oferit celor doi agenţi de poliţie suma de 2.200 lei, pe care o avea asupra sa, din cei 7.000 lei promişi anterior. Agenţii de poliţie au refuzat categoric propunerea conducătorului auto şi au anunţat şeful ierarhic, precum şi D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând să întocmească actele de constatare a infracţiunii”, se arată într-un comunicat de presă al DGA.
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reţinerea tânărului pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar la data de 15.08.2020 Tribunalul Dolj a dispus cercetarea acestuia în stare de arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/