Actualitate

Gospodării inundate la Negreni şi Mărgineni-Slobozia

Mai multe gospodării au fost inundate în judeţul Olt în urma precipitaţiilor căzute joi, 6 iunie 2019, pompierii fiind solicitaţi să intervină.
Echipaje de pompieri din cadrul Staţiei Scorniceşti şi Detaşamentului Slatina acţionează în localităţile Negreni şi Mărgineni ( oraş Scorniceşti ), pentru evacuarea apei din mai multe gospodării. Pompierii au ajuns în zonă cu o autospecială prevăzută cu accesorii pentru evacuarea apei, o motopompă remorcabilă, o motopompă transportabilă şi un autocamion de intervenţie. La Mărgineni sunt afectate, conform datelor preliminare, 10 gospodării, iar la Negreni alte patru. Apa s-a acumulat în curţi şi riscă să ajungă şi în locuinţe, acumulându-se din precipitaţiile abundente şi de pe versanţi. Localitatea Scorniceşti a fost şi la începutul săptămânii afectată de ploile abundente, peste 100 de gospodării fiind traversate de ape.
În intervalul orar 17.40-21.00, pentru judeţul Olt au fost emise trei atenţionări meteorologice de fenomene meteo imediate, caracterizate prin intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi cantităţi de apă de aproximativ 25-30 de litri pe metrul pătrat.

Sursa: http://ziare.eclub.ro