Actualitate

Gestul lăudabil al unui patron de fast-food faţă de oamenii străzii

Un fast-food din municipiul Târgu-Jiu oferă gratuit mâncare oamenilor sărmani, care nu au o locuinţă. Aceştia pot veni la unitatea aflată în zona centrală pentru a primi un hamburger.
Anunţul a fost postat pe pagina de Facebook a fast-food-ului şi a fost citit de zeci de mii de oameni: „Vino cu un om al străzii, iar noi îi oferim ceva de mâncare”.
„Nu mă gândeam vreodată că o să primesc mâncare gratuit. Mă bucur că cineva s-a gândit şi la noi”, a spus o femeie fără adăpost.
Patronul fast-food-ului, Alexandru Crăsnaru, a spus că peste 15 oameni ai străzii i-au călcat pragul în prima zi. Acesta consideră că toţi oamenii de afaceri care administrează unităţi de alimentaţie publică ar trebui să recurgă la acest gest, pentru că sunt foarte mulţi oameni nevoiaşi care trăiesc pe străzi şi nu au ce mânca: „Am discutat cu asociatul meu şi ne-am gândit să oferim şi noi comunităţii, oferind mâncare oamenilor aflaţi pe străzi, care nu au ce mânca, mai ales că în această perioadă este foarte frig afară şi nu au unde să locuiască. Vrem să-i ajutăm în acest fel. Asta am făcut mereu de când avem acest fast-food. În prima zi au venit 17 oameni ai străzi şi au primit mâncare. Pot să vină în continuare, pentru că-i ajutăm pe cei aflaţi în nevoie. Le vom oferi o masă caldă şi ceva de băut. Toţi comercianţii ar trebuie să le întindă o mână de ajutor acestor oameni. Le oferim, de obicei, un hamburger sau o shaorma”.

„Iniţiativa va continua”

Alexandru a menţionat că majoritatea oamenilor fără adăpost au ajuns singuri la fast-food, vestea răspândindu-se foarte repede.
„Au venit singuri. Nu ştiu de unde au aflat. Probabil că s-a dus vestea, pentru că anunţul de pe pagina de Facebook a avut un impact mare. Oamenii probabil le-au spus celor nevoiaşi să vină la noi. Iniţiativa a pornit acum câteva zile şi va continua, pentru că 10-15 porţii de mâncare nu este o pierdere mare pentru noi, dar pentru cei care au nevoie este foarte important”, a mai spus patronul al cărui gest este de lăudat.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/