Actualitate

Gestul emoţionant al bicicliştilor gorjeni în memoria unui ciclist care a murit

Zeci de biciclişti pasionaţi din Gorj au participat duminică, 16 februarie, la o cursă în memoria lui Gheorghe Adam, cel mai cunoscut ciclist din judeţ, care s-a stins din viaţă la vârsta de 83 de ani.
Participanţii au încheiat cursa în Parcul Coloanei „fără de Sfârşit”, unde au scris din bicicletele puse lângă capodopera lui Brâncuşi „Adam”. De asemenea, lângă biciclete au fost puse flori.
Gheorghe Adam a fost înmormântat sâmbăta trecută. Acesta a fost nedespărţit de bicicleta sa cu care a parcurs milioane de kilometri. Nea Adam, aşa cum era cunoscut, a făcut de mai multe ori turul României pe două roţi şi obişnuia să meargă de 1 Decembrie la manifestările de la Alba Iulia de Ziua Naţională. Zeci de biciclişti pasionaţi din Gorj au participat duminică, 16 februarie, la o cursă în memoria lui Gheorghe Adam, cel mai cunoscut ciclist din judeţ, care s-a stins din viaţă la vârsta de 83 de ani.
„Acest lucru îl fac în amintirea tatălui meu, care, în primul război mondial, a fost nevoit să se refugieze de armata austro-ungară trecând munţii pe jos şi care a luptat pentru o Românie Mare”, spunea nea Adam.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/