Actualitate

Gardul din Târgul Romanești va fi preluat de administrația piețelor

În ciuda asfaltărilor pe care le-a făcut municipalitatea și a pitorescului în sine al locului, Târgul din Romanești nu dă bine în ochii consilierilor municipali. La ultima ședință, aleșii locali liberali au ridicat problema gardului împrejmuitor care stă să cadă din cauza stării de degradare. Tot analizând problema pe toate fețele, s-a ajuns la o mare dilemă: al cui este, de fapt, gardul și cine trebuie să-l modernizeze? Și dacă, totuși, se modernizează, cine plătește?
Târgul din Romanești devine subiect de discuție cam la fiecare ședință a CLM Craiova. La ultimul plen, cel de săptămâna trecută, liberalii nu au mai reproșat reprezentanților municipalității că nu se îngrijesc să ofere condiții mai bune cetățenilor romi care își vând acolo mărunțișurile pentru a-și asigura traiul zilnic, ci au arătat cu degetul spre gardul împrejmuitor, care arată destul de rău și de care nu se îngrijește nimeni.
Edilul-șef al Craiovei a lansat și teoria conform căreia transferul banalului gard între cele două societăţi ar conduce la creşterea tarifele din Târgul Municipal. „Dacă RAT-ul dă gardul la valoarea evaluată şi înscrisă în contabilitate, Pieţele vor plăti nişte sume care vor duce la creşterea tarifului de închiriere din târg, aici este problema delicată. Deci, trebuie să găsim o soluţie, să vedem ce putem face: preferăm să creştem tariful pentru comercianţi sau găsim o variantă ca tariful să rămână acelaşi”, a afirmat Genoiu, lăsând astfel deschisă problema preluării acestui gard până la viitoarele ședințe de consiliu când autoritățile trebuie să vină cu soluția salvatoare.

Sursa: http://ziare.eclub.ro