Actualitate

Ford România a reluat producţia. Cum se intră acum în uzina-gigant de la Craiova, cu peste 6.000 de angajaţi

Aproximativ 3.000 de oameni s-au întors la muncă la Ford Craiova începând de luni, 4 mai. Compania a anunţat că produce măşti şi viziere pentru toţi angajaţii şi că va recurge la măsuri mai stricte decât cele aflate în vigoare în prezent. Ford reia producţia etapizat, într-un singur schimb de tură.
Uzina Ford Craiova își reia activitatea în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Secția de Producție Vehicule cât și în cea de Producție Motoare. Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecție pentru unele operațiuni din cadrul uzinei.
Angajații vor fi anunțați de către supervizorul/team leader-ul lor daca este cazul să vină la muncă. Persoanele care nu vor veni la muncă, vor rămâne în șomaj tehnic, în baza unei decizii formale.
La fiecare poartă de acces, vor fi instalate dispozitive de scanare a temperaturii pentru a identifica persoanele care au febră. Pentru a-i proteja pe toţi cei care lucrează în uzina Ford Craiova, persoanelor cu o temperatură corporală ridicată nu li se va permite accesul în uzină. Întreg personalul va fi obligat să poarte mască şi, în plus, în anumite situaţii, o vizieră, pentru a reduce riscul de răspândire a infecţiei în fabrică.
Ford a fabricat la Craiova peste 350.000 de mașini, modelele Ford Transit Connect, B-Max, EcoSport și Puma.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/