Actualitate

Flăcări la o mare fabrică de textile

Un incendiu de proporţii a izbucnit azi-noapte la o fabrică a celui mai important producător de textile neţesute din România, compania MINET SA. Una din cele patru hale ale sale, din apropiere de Râmnicu Vâlcea, de la Copăcelu, a fost distrusă azi noapte de flăcări. Pompierii au descoperit cauza probabilă a incendiului.
Din grupul de firme MINET face parte şi MinetConf mai cunoscut publicului larg fiind lider al producătorilor de confecţii textile de casă, umpluturi sintetice pentru perne şi elemente pentru industria mobilei tapisate, din ţara noastră. Azi noapte, una din cele patru hale ale companiei a fost cuprinsă de flăcări. După cum reiese din cercetările pompierilor, cauza probabilă a incendiului o reprezintă un arc electric la tabloul din hala de producţie. Prejudiciul este în curs de stabilire. Nu se ştie deocamdată dacă unitatea era asigurată. 11 autospeciale de stingere, două autoscări şi o autospecială de descarcerare, plus o ambulanţă SMURD au intervenit după ce focul a izbucnit în jurul orei 23.00, duminică seara. În sprijin a venit şi Serviciul Privat Oltchim cu o autospecială de stingere şi o autoplatformă.
Din prima evaluare, reiese că au ars materiale combustibile dintr-o hală de 4.500 mp, fiind distruse trei linii de producţie textile neţesute, precum şi materia primă aferentă.
S-au degradat aproximativ 7.000 mp de acoperiş construit din chesoane de beton, acoperit cu carton bituminat şi smoală care s-a aprins rapid şi a întreţinut vâlvătaia.
Din informaţiile ISU nu erau muncitori în hală, în momentul declanşării incendiului. Acesta a fost observat nu de paznicul societăţii, cum era de aşteptat, ci de o persoană care trecea prin zonă.
Flăcările au fost lichidate abia după şapte ore. Toată noaptea s-au luptat pompierii cu focul care s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp.

Sursa: http://ziare.eclub.ro